Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Het verhaal van een veiligheidsschoen

Een niet te missen onderdeel op de werkplaats zijn veiligheidsschoenen. Misschien wel het belangrijkste onderdeel dat men, naast werkkleding en gehoorbescherming, nodig heeft tijdens het werk, zoals de bouwplaats. Een veiligheidsschoen is er in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar. Daarnaast zijn er verschillende zolen, voeringen, bovendelen en kunnen de schoenen op verschillende plekken toegepast worden. Om u wegwijs te maken in de verschillende eigenschappen van een veiligheidsschoen, zetten wij dit graag op een rijtje voor u.

Kenmerken

Zoals gezegd heeft een veiligheidsschoen vele verschillende kenmerken. Iedere schoen is bijzonder en is op zijn eigen manier uitgevoerd. De grote verschillen tussen de schoenen zitten hem in de zool, voering en bovendeel. Daarnaast heeft iedere schoen een bijzonderheid. Samen zorgen deze kenmerken voor een bepaalde veiligheidsklasse die weer nodig is op de werkplaats. Alles bij elkaar opgeteld zorgt er dan ook voor dat de schoenen op een bepaalde plek gebruikt mogen worden.

Zool

Een zool is het belangrijkste onderdeel van de schoen. De zool moet er namelijk voor zorgen dat het comfort hoog is en dat u geen vermoeide voeten krijgt. Tevens zorgen de verschillende veiligheidsklassen van de zool ervoor dat de schoen onder bepaalde omstandigheden gedragen mogen en kunnen worden. Bekijk hier om te zien welke veiligheidsklassen er voor de zool zijn zodat ook u weet welke zool u nodig hebt.

Veiligheidsklasse

Zodra een schoen klaar is, worden alle onderdelen nagekeken om te zien of deze aan de norm voldoen. Vervolgens wordt hier een veiligheidsklasse aan gekoppeld. De schoenen worden onderverdeeld in vijf verschillende klassen. Alle veiligheidsschoenen moeten voorzien zijn van een verharde neus. Dit is standaard voor alle veiligheidsniveaus. Deze verharde neus moet 200J kinetische energie op kunnen vangen waarbij er vervolgens nog ten minste 14 mm over moet zijn in de schoen.

Om u een overzicht te geven van de verschillende veiligheidsklassen, kunt u deze hier bekijken.

Type veiligheidsschoen

Veiligheidsschoenen zijn er daarnaast in verschillende uitvoeringen. Ook in het assortiment van Gereedschapskist.nl zijn er diverse schoenen. Van klompen tot laarzen en van sneakers tot aan de klassieke werkschoenen. Zo kunt u altijd uw favoriete werkschoen vinden. Bekijk daarom snel ons complete assortiment.