Beschermingsfolie

Een beschermingsfolie wordt gebruikt om weersinvloeden van buitenaf tegen te houden. De verschillende soorten vindt u op deze pagina.

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten
 1. 4TECX LOODVERVANGER 150MM 12 METER ROL
  € 84,95 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 2. 4TECX Dampdoorlatende Folie Gewapend 50x1.5 m
  4Tecx Dampdoorlatende Folie Gewapend 50x1.5 m
  Gewapend, microgeperforeerd 3-laags PE-folie 4Tecx
  € 92,95 Incl. BTW Vanaf € 89,78
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. 4TECX Beglazingsfolie Gewapend 50x1.5 m
  4Tecx Beglazingsfolie Gewapend 50x1.5 m
  Gewapend 3-laags PE-folie 4Tecx
  € 59,50 Incl. BTW Vanaf € 56,53
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 4. 4TECX Dampremmende Folie Gewapend 50x1.5
  4Tecx Dampremmende Folie Gewapend 50x1.5 m
  Gewapend 3-laags PE-folie 4Tecx
  € 94,50 Incl. BTW Vanaf € 89,78
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 5. 4TECX Damdichte Folie Gewapend 1.5x50 m
  4Tecx Dampdichte Folie Gewapend 1.5x50 m
  Gewapende meerlaagse PE-folie met gecoat aluminium 4Tecx
  € 142,00 Incl. BTW Vanaf € 134,90
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
5 producten

Beschermingsfolie

Er zijn diverse beschermingsfolie verkrijgbaar in ons assortiment. Iedere folie heeft zijn eigen pluspunten en zo kunnen deze voor verschillende doeleinden gebruikt worden. Het hoofddoel van de beschermende folie is natuurlijk om de weersinvloeden van buitenaf tegen te houden. 

Dampdoorlatende folie

De dampdoorlatende folie heeft als belangrijkste taak om bijvoorbeeld regen of sneeuw tegen te houden van buitenaf. Deze folie wordt dan ook aan de buitenzijde van de constructie van een huis geplaatst. De damp open folie heeft zijn naam te danken aan het feit dat de dampen van binnenuit wel naar buiten kunnen, maar de dampen dus niet van buiten naar binnen. 

Bij deze beschermende folie is het dus ook heel belangrijk dat de juiste zijde aan de buitenkant geplaatst wordt. Doet u dit niet dan is er een kans dat het vocht van buiten alsnog naar binnen komt. 

Beglazingsfolie

Beglazingsfolie is bedoeld als tijdelijke oplossing. Bijvoorbeeld om een gat van een raam of deur dicht te maken. Ook is het mogelijk om deze te gebruiken als er schade is aan een ruit. Deze beschermende folie is multifunctioneel, want u kunt het bijvoorbeeld ook gebruiken onder een afwerkvloer, voor het afdekken van bouwmaterialen of als dampremmende folie in gebouwen die behoren tot klimaatklassen 2 en 3.

Dampremmende folie

Dampremmende folie is bedoeld om te plaatsen aan de binnenzijde van een constructie. De folie wordt direct tegen het isolatiemateriaal bevestigd. De dampremmende folie voorkomt schimmel of rotting aan de binnenzijde van de constructie. 

Dampdichte folie

De laatste beschermende folie is de dampdichte folie. Deze folie houdt net als de dampdoorlatende en dampremmende folie het water van buiten tegen. Deze dampdichte folie moet aan de binnenzijde van de constructie worden geplaatst.

Als extra toevoeging aan deze folie is een gecoate aluminium laag toegevoegd. Hierdoor blijft de warmte beter in huis hangen. De aluminium laag zorgt er namelijk voor dat de isolatiewaarde wordt verbeterd, omdat de warmte moeilijk door deze aluminium laag heen kan.

Lees meer