Uitvulplaatjes

Ruim assortiment uitvulplaatjes van Milli-Max en GB. 

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
7 producten
 1. Milli-Max Dispenser voor Uitvulplaatjes Gevuld 1332 delig
  € 200,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 2. Milli-Max navulverpakking in doos

  Vanaf € 12,00

  Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. Milli-Max Dispenser voor Uitvulplaatjes
  € 84,00 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 4. Millimax Uitvulplaatjes in doos

  Vanaf € 13,50

  Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 5. GB Assortimentskoffer Uitvulplaatjes
  € 34,50 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 6. Millimax Uitvulplaatjes in doos

  Vanaf € 13,50

  Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 7. GB Systainer T-Loc II met uitvulplaatjes
  € 134,95 Incl. BTW
  Levertijd: 3-5 werkdagen
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
7 producten

Uitvulplaatjes: Ideaal voor nauwkeurig uitvullen en stellen

Uitvulplaatjes zijn kleine stukjes materiaal die worden gebruikt bij het nauwkeurig uitvullen en stellen van allerlei soorten bouwwerk, zoals regelwerk, kozijnen, gevelbekleding, plafonds en muren. Het zijn veelzijdige hulpmiddelen die het bouwproces eenvoudiger en nauwkeuriger maken. Hierionder bespreken we de voordelen van het gebruik van uitvulplaatjes en hoe ze kunnen worden gebruikt bij verschillende bouwprojecten.

Wat zijn uitvulplaatjes?

Uitvulplaatjes zijn kleine, rechthoekige stukjes materiaal die meestal gemaakt zijn van kunststof of hout. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, en worden gebruikt om kleine hoogteverschillen in bouwwerk op te vullen. Ze worden vaak gebruikt bij het stellen van kozijnen en het uitvullen van regelwerk. Het gebruik van uitvulplaatjes zorgt ervoor dat het bouwwerk waterpas staat en voorkomt dat het gaat verzakken.

Voordelen van uitvulplaatjes

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van uitvulplaatjes. Hieronder bespreken we de belangrijkste voordelen.

Nauwkeurigheid

Het gebruik van uitvulplaatjes zorgt ervoor dat bouwwerk zeer nauwkeurig wordt uitgevuld. Dit is vooral belangrijk bij het stellen van kozijnen en het uitvullen van regelwerk. Door het gebruik van uitvulplaatjes voorkom je dat het bouwwerk gaat verzakken en scheef komt te staan.

Tijdbesparing

Het gebruik van uitvulplaatjes kan ook tijdbesparend zijn. Het uitvullen van bouwwerk kan een tijdrovende klus zijn, vooral als je het handmatig doet. Door het gebruik van uitvulplaatjes gaat het uitvullen veel sneller en eenvoudiger.

Kostenbesparing

Het gebruik van uitvulplaatjes kan ook kostenbesparend zijn. Door het nauwkeurig uitvullen van bouwwerk voorkom je dat het bouwwerk gaat verzakken en scheef komt te staan. Dit kan op de lange termijn kosten besparen, omdat er minder reparaties nodig zijn.

Hoe worden uitvulplaatjes gebruikt?

Uitvulplaatjes kunnen op verschillende manieren worden gebruikt, afhankelijk van het type bouwwerk. Hieronder bespreken we enkele manieren waarop uitvulplaatjes kunnen worden gebruikt.

Bij het stellen van kozijnen

Uitvulplaatjes worden vaak gebruikt bij het stellen van kozijnen. Nadat het kozijn is geplaatst, worden uitvulplaatjes onder het kozijn gelegd om ervoor te zorgen dat het kozijn waterpas staat.

Bij het uitvullen van regelwerk

Uitvulplaatjes worden ook veel gebruikt bij het uitvullen van regelwerk. Regels worden waterpas gemaakt.

Bij het opmetselen van een muur

Uitvulplaatjes kunnen ook worden gebruikt bij het opmetselen van een muur. Ze worden gebruikt om de hoogte van de stenen te bepalen en ervoor te zorgen dat de muur waterpas staat. Uitvulplaatjes worden onder de stenen geplaatst om kleine hoogteverschillen op te vullen.

Bij het leggen van vloeren

Uitvulplaatjes worden ook gebruikt bij het leggen van vloeren. Ze worden gebruikt om ervoor te zorgen dat de vloer waterpas ligt en voorkomen dat de vloer gaat verzakken. Uitvulplaatjes kunnen ook worden gebruikt om oneffenheden in de ondervloer op te vullen.

Soorten uitvulplaatjes

Er zijn verschillende soorten uitvulplaatjes verkrijgbaar, gemaakt van verschillende materialen. De meest voorkomende materialen zijn kunststof en hout. Kunststof uitvulplaatjes zijn lichtgewicht en duurzaam, en kunnen worden gebruikt bij zowel binnen- als buitentoepassingen. Houten uitvulplaatjes zijn goedkoper dan kunststof uitvulplaatjes en zijn vooral geschikt voor binnentoepassingen.

Uitvulplaatjes: Onmisbaar in de bouw

Uitvulplaatjes zijn onmisbaar in de bouwsector. Of u nu een bouwkundige, timmerman of andere bouwspecialist bent. U zult deze handige plaatjes ongetwijfeld herkennen. Met uitvulplaatjes of opvulplatjes behoren kieren tot het verleden. En kan er recht gebouwd worden. Door de verschillende diktes en kleuren uitvulplaatjes is het gemakkelijk om kieren goed op te vullen. Met een mooi en stevig bouwwerk als eindresutaat.

Uitvulplaatjes zijn de perfecte oplossing. Wanneer u op zoek bent naar een handige oplossing om kieren op te vullen tijdens een bouwproject. Uitvulplaatjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kleuren. En kunnen eenvoudig worden besteld bij Gereedschapskist.nl. Lees verder wat de voordelen zijn van kunststof uitvulplaatjes en welke merken beschikbaar zijn op de markt.

Bekende merken kunststof uitvulplaatjes

Op de markt zijn er verschillende merken die uitvulplaatjes van kunststof aanbieden. Milli-Max en GB zijn twee bekende merken die diverse stelmaterialen aanbieden, waaronder de bekende uitvulplaatjes. Verkrijgbaar in handige dispensers en navulverpakkingen. Bestel uitvulplaatjes eenvoudig per kleur (maat) in handige koker of zak.

Mili-Max uitvulplaatjes

Milli-Max biedt diverse stelmaterialen waaronder de bekende uitvulplaatjes. Daarnaast biedt Mili-Max de bekende dispenser voor uitvulplaatjes. 

GB uitvulplaatjes

GB biedt diverse stelmaterialen waaronder de bekende uitvulplaatjes. Daarnaast biedt GB de bekende assortimentsdoos met uitvulplaatjes. 

Verschillende diktes en kleuren uitvulplaatjes

De uitvulplaatjes zijn verkrijgbaar in verschillende diktes en kleuren. De afstand van een kier kan wel eens verschillen bij de ene en andere plek. Door de diverse diktes uitvulplaatjes kan dit gemakkelijk en snel worden opgelost. Daarnaast is het mogelijk om verschillende uitvulplaatjes met elkaar te combineren, voor de juiste dikte  en afstand.

Een dispenser voor grootgebruikers

Uitvulplaatjes zitten verpakt in een koker of in een bak. Voor grootgebruikers is er ook een speciale dispenser verkrijgbaar. In deze dispenser kunnen acht verschillende kokers worden geplaatst. Zo kunnen alle afmetingen gemakkelijk worden toegevoegd en heb jij alles bij de hand.

Bovendien is de  Milli max dispenser geschikt voor hergebruik. Is een koker leeg? Dan is deze makkelijk te vervangen voor een nieuwe koker. Daarnaast kan de dispenser gemakkelijk vervoerd worden. Ideaal wanneer je van werkplek moet wisselen. 

Uitvulplaatjes kopen? 

Uitvulplaatjes bestel u voordelig en snel op Gereedschapskist.nl.

Het is belangrijk om uitvulplaatjes van goede kwaliteit te kopen, omdat dit de nauwkeurigheid van het bouwwerk kan beïnvloeden. Let bij het kopen van uitvulplaatjes op de afmetingen en dikte, zodat u de juiste uitvulplaatjes voor uw project kunt kiezen.

Heeft u vragen over de juiste maatvoering, kleur of andere vragen over  kunststof uitvulplaatjes? Neem gerust contact op met onze klantenservice. Wij zijn te bereiken op: 0413 724999 of info@gereedschapskist.nl

Conclusie

Uitvulplaatjes zijn veelzijdige hulpmiddelen die het bouwproces eenvoudiger en nauwkeuriger maken. Door het gebruik van uitvulplaatjes wordt bouwwerk waterpas gesteld en voorkom je dat het gaat verzakken. Uitvulplaatjes zijn verkrijgbaar in verschillende maten en diktes, en kunnen worden gebruikt bij allerlei soorten bouwwerk, zoals regelwerk, kozijnen, gevelbekleding, plafonds en muren. Het is belangrijk om uitvulplaatjes van goede kwaliteit te kopen, zodat je verzekerd bent van nauwkeurigheid en duurzaamheid.

Veelgestelde vragen

 1. Zijn uitvulplaatjes geschikt voor buitentoepassingen? Ja, uitvulplaatjes zijn geschikt voor zowel binnen- als buitentoepassingen. Kunststof uitvulplaatjes zijn duurzaam en kunnen worden gebruikt bij buitentoepassingen.

 2. Hoe beïnvloeden uitvulplaatjes de kosten van een bouwproject? Het gebruik van uitvulplaatjes kan kostenbesparend zijn op de lange termijn, omdat het voorkomt dat bouwwerk gaat verzakken en leidt tot minder reparaties en onderhoudskosten.

 3. Hoe dik moeten uitvulplaatjes zijn voor een muur? De dikte van de uitvulplaatjes hangt af van de hoogte van de muur en de grootte van de stenen. Over het algemeen worden uitvulplaatjes van 2 tot 4 millimeter dik gebruikt voor het opmetselen van een muur.

 4. Kunnen houten uitvulplaatjes buiten worden gebruikt? Houten uitvulplaatjes zijn niet zo duurzaam als kunststof uitvulplaatjes en zijn daarom vooral geschikt voor binnentoepassingen. Bij buitentoepassingen kunnen ze snel verslijten en gaan rotten.

 5. Kan ik uitvulplaatjes hergebruiken? Ja, uitvulplaatjes kunnen meerdere keren worden gebruikt, mits ze niet beschadigd of vervormd zijn. Het is wel belangrijk om ze goed schoon te maken en op te bergen op een droge plaats om vervorming te voorkomen.

Lees meer