Overige

Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten
 1. 4Tecx Deurdranger met Glijarm
  € 99,82 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 2. 4Tecx Deurdranger TS 5083 met Schaararm
  € 78,35 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
 3. 4Tecx Schaararm met Vastzetinrichting
  € 42,17 Incl. BTW
  Op werkdagen voor 15.00 uur besteld, direct verzonden
Van hoog naar laag sorteren
per pagina
3 producten

Deurdranger

De deurdranger wordt ook wel deursluiter genoemd. Het zorgt er namelijk voor dat een deur automatisch sluit wanneer deze geopend is. Dit wordt dan ook vaak toegepast op branddeuren en deuren in openbare gebouwen om ervoor te zorgen dat een deur altijd gesloten blijft. Geschikt voor zowel binnen- als buitendeuren.

Deurdrangers bestaan uit verschillende onderdelen, waaronder een behuizing, een veermechanisme en een regelmechanisme. Het veermechanisme is verantwoordelijk voor het creëren van de kracht die de deur sluit, terwijl het regelmechanisme de snelheid en de mate van sluiten regelt.

Schaararm

Een schaararm wordt gebruikt bij verschillende toepassingen zoals deurdrangers, hekken, poorten maar ook meubels. 

Het mechanisme is vernoemd naar zijn gelijkenis met een schaar, met twee parallelle armen die scharnieren op een gemeenschappelijk punt.

Bij de toepassing van een schaararm als deurdranger bevindt zich één arm op de deur en de andere arm op het deurkozijn. Deze armen zijn met elkaar verbonden door middel van scharnieren. Wanneer de deur wordt geopend, bewegen de armen uit elkaar en wordt er spanning opgebouwd in het mechanisme. Zodra de deur wordt losgelaten, trekt de schaararm de deur automatisch terug naar zijn gesloten positie.

Deurbeslag online kopen

Dit kan snel en eenvoudig bij Gereedschapskist.nl. Nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice. Dagelijks bereikbaar van 08.30 tot 17.00 uur.

Lees meer