Bij Gereedschapskist.nl pretenderen wij gebruik te maken van zogenaamde A-merken. Wat is hier eigenlijk de definitie van? Na veel gezoek blijkt er niet echt een eenduidige betekenis van te zijn. Het onderstaande wordt dan ook een uiteenzetting van samenraapsels en meningen. Maar voor u goed om te weten. Daarnaast kan dit onderwerp een leuke discussie zijn op een feestje.

Wikipedia schrijft er het volgende over : “Bij consumentengoederen wordt met een A-merk een merk bedoeld dat een hoge naamsbekendheid en goede reputatie heeft en toonaangevend is qua prijs en kwaliteit van dat specifieke goed. Voor A-merken wordt vaak reclame gemaakt om de naamsbekendheid te vergroten en gevestigde reputatie te handhaven of zelfs te versterken.

Stanley Works de grootste speler op gereedschappen anno 2014

Ik denk dat het bij een A-merk (en zeer zeker wanneer we spreken over gereedschappen) gaat om de innovatie en ontwikkeling ervan. Uiteraard gepaard gaande met een hoge naamsbekendheid. Wij werken op de site met verschillende merken, die er vandaag de dag niet meer zouden zijn geweest als men niet continu voor kwaliteit en innovatie had gekozen. De bekendste uit ons merkenpallet zal zeker Stanley zijn. Het merk kent een grote naamsbekendheid wereldwijd. Niet voor niets is Stanleyworks, anno 2014, op het gebied van  gereedschappen de grootste speler ter wereld.

Zou dit ook zo zijn geweest wanneer men het alleen bij het Stanleymes had gehouden en geen doorontwikkeling had gedaan van het eerste mes? En zou het ook zo zijn geweest wanneer men ervoor had gekozen om de Stanley producten in kwaliteit naar beneden te brengen? Ik ben er vast van overtuigd, dat deze beide dingen meetellen voor de titel A-merk.

Wanneer een merk bepalend is voor de vraag, dan ben je heel ver gekomen. Mensen komen dan ook vaak met de vraag naar een “Stanley”mes of naar een “Bahco”. In beide gevallen betreft het de ontwikkelaar van het stuk gereedschap, terwijl er ook tal van andere aanbieders zijn op het gebied van uitschuifbare messen en van Engelse moersleutels...

Gereedschapskist.nl kiest dan ook graag voor A-merken vanwege de kwaliteit en de innovatie, maar ook vanwege de service. Deze fabrikanten houden van hun merk en product en dit vinden we bij deze spelers dan ook terug in de service. Mocht het onverhoopt gebeuren, dat een artikel stuk gaat, dan zal op de een of andere manier het probleem worden opgelost. Alleen zo zal het merk een goede bekendheid houden. Alles valt en staat hierin met de verkopende partij  . Hoe gaat deze om met productgarantie, welke de fabrikant geeft? Wij, als gereedschapskist.nl, staan voor onze merken. Wij zullen er dan ook alles aan doen u de juiste productervaring te geven. Wij hebben met alle merken, welke we vertegenwoordigen op de website, een zeer goede band. En zoals u ziet kiezen wij voor de innovatieve servicegerichte A-merken.