Blåkläder werkkleding kopen? Wij vertellen u graag waar u op moet letten bij het kopen van werkkleding. Binnen het assortiment werkkleding van het merk Blåkläder zijn verschillende items terug te vinden. Zoals werkbroeken, werkjassen en bodywarmers. In deze blog helpen wij u bij het vinden van de juiste maat voor uw werkkleding.

Blåkläder werkkleding: bescherming voor een ieder!

Werkkleding kan gedragen worden tijdens het uitvoeren van een beroep. Door werkkleding te dragen, blijft allereerst het lichaam beschermd tegen stoten, schaven en andere kleine verwondingen. Daarnaast biedt werkkleding ook bescherming van de normale kleding. Aangezien werkkleding veel te verduren heeft is het gemaakt van hoogwaardige kwaliteit. Ook is het draagcomfort van groot belang. Het dragen van werkkleding dient het vrije bewegen niet in de weg zitten. Zodat diverse werkzaamheden gemakkelijk zijn uit te voeren.

Werkkleding moet een pluspunt zijn, geen knelpunt. Blåkläder werkkleding voldoet aan al deze punten. De belangrijkste eigenschappen per product vindt u terug op onze webshop. Zoals de kwaliteit, voering, opbergmogelijkheden en de toepassing. 

De juiste maat werkkleding kiezen

Voorkom het bestellen van een verkeerde maat. Bepaal de juiste maat door te weten dat er verschillende omtrekmaten. zijn. Aan de hand van onderstaande informatie voorkomt u het bestellen van een verkeerde maat.

TIP 1 ? Meetlint gelijk

Zorg dat het meetlint altijd horizontaal gelijk is. Wanneer het meetlint op de rugzijde bijvoorbeeld lager ligt dan aan de voorzijde, zal de maat groter zijn. Hierdoor zouden fouten kunnen ontstaan. 

TIP 2 ? Meet niet te strak

Trek het meetlint niet strak naar elkaar. Door aan het meetlint te trekken zal de maat kleiner worden. Hierdoor zouden fouten kunnen ontstaan.

TIP 3 ? Pen en papier

Neem een notitieblok en pen bij de hand. Zo kunnen de opgemeten maten direct worden genoteerd. Wel zo handig. 

Werkkleding opmeten in 5 stappen

Vind de juiste maten werkkleding met het onderstaande stappenplan.

Stap 1  zorg voor het juist meetlint

? Zorg voor een lichaam meetlint, ook wel omtrekmeter genoemd. Dit mag een flexibel meetlint zijn, op deze manier wordt het opmeten het gemakkelijkst. 

Stap 2 - meten borstomtrek, zie voorbeeld aanduiding A

Meet de omtrek van de borst. Hierbij dient het breedste gedeelte van de borst gemeten te worden. Zorg dat het meetlint horizontaal gelijk blijft op zowel de rug als borst. 

Stap 3 - meten taille, zie voorbeeld aanduiding B 

?Vrouwen: meet het gedeelte over het smalste gedeelte van de taille. Zorg dat het meetlint horizontaal gelijk blijft.

?Heren: meet het gedeelte ter hoogte van de navel. Zorg dat het meetlint horizontaal gelijk blijft.

Stap 4 - meten heupen, zie voorbeeld aanduiding C

Meet de omtrek van de heupen. Hierbij dient het breedste gedeelte van de heupen gemeten te worden. Zorg dat het meetlint horizontaal gelijk blijft.

Stap 5 - meten binnenbeenlengte, zie voorbeeld aanduiding D

Meet de lengte vanaf net onder de enkel tot aan het kruis gedeelte. Belangrijk om het meetlint hierbij volledig te strekken. Wanneer het meetlint niet strak gespannen is, kan de lengte te lang worden. 

Blåkläder werkkleding kopen? Wij vertellen u graag waar u op moet letten bij het kopen van werkkleding

Stap 6 - controle in maattabel

Nu alle maten genoteerd zijn. Kan de maattabel worden geraadpleegd.

Belangrijk om goed te kijken naar de tabel met heren- of dames maten. 

De maattabel vindt u terug bij de verschillende producten werkkleding van Blåkläder.

De juiste werkkleding kopen

Vind en koop Blåkläder Werkkleding. Het kopen van de juiste werkkleding kan eenvoudig en snel op Gereedschapskist.nl. Nog vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Ons team staat voor u klaar!