Een waterpas is een gereedschap dat wordt gebruikt om te controleren of een oppervlak waterpas is. Oftewel, of dit oppervlak gelijk is. De waterpas is een rechte balk met een luchtbel in het midden. Deze luchtbel wordt ook wel middenlibel genoemd en beweegt tussen de twee lijnen in het doorzichtige gedeelte in de waterpas. Als de waterpas volledig recht ligt zal de luchtbel in het midden zitten tussen de twee lijnen, hiermee wordt aangegeven dat het oppervlak waterpas is. Wat de verschillen van een waterpas zijn, kunt u hieronder lezen.

Waarvoor wordt een waterpas gebruikt?

De waterpas kan vaak toegepast worden. Denk hierbij aan werkzaamheden zoals:

  • Het recht hangen van een schilderij
  • Bouw- en constructiewerkzaamheden
  • Het leggen van een vloer
  • Installeren kasten of planken
  • Plaatsen van apparatuur

Wat zijn de verschillen van een waterpas?

Er zijn diverse soorten en maten waterpassen verkrijgbaar. Te beginnen met de lengtemaat: 40 cm, 60 cm, 80 cm en 120 cm. De waterpas van 40 cm, kan voor veel klusjes gebruikt worden in en om het huis. Maar ook op de bouw. De waterpas van 60 cm kan worden toegepast bij wat grotere klussen zoals het kijken of een vloer waterpas is. De 80 cm en 120 cm waterpas, die worden het meest toegepast op de bouw. Hier zijn vaak grotere klussen waarbij een grote waterpas handig is.

Classis waterpas

De classic waterpas is een bekende waterpas en wordt veel gebruikt. Binnen ons assortiment is de classic waterpas van Stanley en door de gele kleur valt deze lekker op. Verkrijgbaar in 40 cm en 60 cm. Daarnaast is het bij deze waterpas mogelijk om tekst op de laten graveren.

Digitale waterpas

Ook deze waterpas is verkrijgbaar in meerdere maten: 40 cm, 60 cm en 120 cm. Deze waterpas heeft een LCD scherm en is 360 graden draaibaar. Hierdoor is eenvoudig te zien wat er op het scherm staat. Daarnaast is deze waterpas voorzien van een geluidssignaal.

Torpedo waterpas

Deze waterpas heeft een torpedo vorm en een magnetische basis, waardoor de waterpas bevestigd kan worden aan metalen oppervlakken. Daardoor wordt deze waterpas ook vaak gebruikt voor metalen frames profielen, het leggen van tegels en het installeren van bijvoorbeeld lampen. Door de magneet kan deze waterpas worden bevestigd aan metaal. Dit zorgt ervoor dat de handen vrij blijven voor eventuele andere taken.

Ruim assortiment waterpas

Bij Gereedschapskist.nl kunt u terecht voor een breed assortiment waterpassen. Mocht u zeker willen weten of een bepaald artikel direct leverbaar is? Neem dan contact met ons op.

Onze klantenservice is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.