U kent het vast wel, u draait een schroef in en ja hoor; u draait hem dol. U denkt: "Dat zien we wel weer als ik hem ooit weer los wil draaien. Geen probleem!
En dan is het zo ver: hij moet er uit. Soms is het nog niet eens zo erg, maar soms zit de schroef zo goed en diep vast, dat hij met geen mogelijkheid meer loskomt. Het lukt niet; u voelt hem langzaam kapot gaan. Nu wordt het van kwaad tot erger. En ja hoor, want u hebt het voor mekaar: de schroef is volledig dolgedraaid en is er met geen mogelijkheid uit te krijgen. Hoe pak je dit aan?

dolgedraaide schroef verwijderen met eleastiek

Een dolgedraaide schroef losdraaien

Heel simpel: neem een elastiek, een breed ‘postbode elastiek’. Trek hem strak over de kop van de schroevendraaier en u draait met het grootste gemak die vervelende schroef los. Het elastiek vult de ruimtes waar u met uw schroevendraaier niet meer bij kunt.

Dit wordt ook wel een life hack genoemd. Alsof u een cheatcode voor een computerspelletje gebruikt waardoor u heel gemakkelijk naar het volgende level kunt skippen. Zo eenvoudig is het!

Natuurlijk zijn er ook professionelere oplossingen, zoals uw schroef verwijderen met een schroefverwijderaar. Deze boort als het ware een gaatje in de kop van de schroef waardoor u weer grip heeft en zo de schroef eruit kunt draaien. Ook schroeven die niet met een elastiek te verwijderen zijn kunt u hiermee verwijderen.