Gereedschapskist.nl verkoopt verschillende soorten kit. Kit is er in verschillende soorten en maten en, zoals u wellicht weet, hebben deze allemaal onderlinge verschillen. Om u kennis te laten maken met de verschillende soorten kit, bespreken we in deze blog één van deze soorten: de High Tack Kit. In het assortiment zitten dan ook twee verschillende High Tack Kit, beiden van hoogwaardige kwaliteit.

Zwaluw High Tack Kit

De eerste kit uit het assortiment is van Den Braven. De Zwaluw High Tack Kit is een hoogwaardige en professionele constructie- en montagelijm. De kit van Den Braven heeft een hybride technologie gebruikt waardoor deze een extreem hoge aanvangshechting heeft. Dit zorgt er, mede door de invloed van luchtvochtigheid, voor dat deze uithardt tot een duurzaam, permanent elastisch rubber.

Zwaluw High Tack heeft naast bovenstaande eigenschappen, nog een aantal grote voordelen. Zo hecht de kit perfect zonder primer op de meeste, en zelfs vochtige, ondergronden. Daarnaast geeft de kit vrijwel geen geur af, is deze krimp- en blaasvrij en is het goed bestand tegen vocht en weersomstandigheden.

De Zwaluw High Tack is te gebruiken op vele ondergronden. De kit is speciaal ontwikkeld als universele lijm zodat deze vele bouwmaterialen kan verlijmen, zoals: steen, beton, spiegels, glas, gips, PU, PVC, harde kunststoffen, emaille, keramiek, koper, lood, zink, tin, aluminium, metalen, legeringen, R.V.S., hout en verfsystemen.

De High Tack Kit is per 12 stuks verpakt in een zwarte kleur. Het is echter geen probleem om deze kit ergens op te slaan. Zwaluw High Tack is namelijk, mits ongeopend en op een droge plaats tussen de +5 graden Celsius en +25 graden Celsius bewaard, tot 18 maanden na productiedatum houdbaar.

High Tack Kit High Tack Kit

4Tecx High Tack Kit

De 4Tecx High Tack Kit heeft net als de kit van Den Braven een zeer hoge aanvangshechting. Deze aanvangshechting is op basis van MS polymeer. Door deze basis is het ondersteunen van de lijm, in de regel, niet meer nodig. Ook deze High Tack Kit reageert met vocht en vormt daarmee een duurzaam rubber. De 4Tecx High Tack is een hoogwaardige en ijzersterke 1-component lijmkit.

De kit is UV-, weer- en waterbestendig. Na het uitharden van de kit is deze temperatuurbestendig tussen de -40 graden Celsius en +95 graden Celsius.

4Tecx High Tack is op verschillende gebieden toe te passen. Zo kan het gebruikt worden voor het verlijmen van panelen, plinten, vensterbanken, strippen, drempels, spiegels en isolatiemateriaal in de bouw. Ook kan de High Tack gebruikt worden voor carrosserie, metaalnaden en verlijmingen in de scheepsbouw. Ten slotte hecht de 4Tecx High Tack ook, zonder primer, op vele bouwmaterialen, zoals glad, geglazuurde oppervlakken, emaille, epoxy en polyester panelen, polystyreen, hard PVC, Polycarbonaat, PU, RVS, geanodiseerd aluminium, koper, zink, lood en gelakt hout en HPL platen. Wanneer u de High Tack Kit op poreuze ondergronden als beton en gips wil gebruiken, wordt een primer aanbevolen.

4Tecx High Tack Kit is ook per 12 stuks verpakt in de witte kleur. De kit is 12 maanden houdbaar, mits de kit bewaard wordt tussen de +5 graden Celsius en + 25 graden Celsius. Uiteraard moet de kit ook ongeopend zijn.

Accessoires

Om de kit ook te kunnen spuiten, zijn er handige kitpistolen. Hiervoor zijn er twee verschillende soorten verkrijgbaar. Beide kitpistolen zijn van 4Tecx en hebben een hoogwaardige kwaliteit. Voor de High Tack Kit wordt vanuit de fabrikant ook aanbevolen om een zware kitpistool te gebruiken, vanwege de structuur van de kit. High Tack is namelijk behoorlijk stug en behoeft kracht om deze te kunnen verwerken.

Het eerste kitpistool is de eenvoudige versie en heeft daarmee enkel een 6-kant drijfstang. Hiermee kunt u kokers van 290 tot 300 ml verwerken. Het tweede kitpistool is zwaarder uitgevoerd en heeft een speciaal drijfmechanisme waardoor deze gemakkelijker werkt. Tevens heeft dit kitpistool een grotere handgreep waardoor deze lichter werkt.

  1. 4Tecx High Tack Wit 290 ml 12 stuks
    4Tecx High Tack Wit 290 ml 12 stuks

    Liever per stuk bestellen? Bekijk dan de losse koker.

    Regular Price € 120,52 Special Price € 69,50 Incl. BTW