De meest gebruikte gereedschapskist is de kunststof variant. Deze koffer zult u in het dagelijks leven het meest voorbij zien komen. Het materiaal is licht van gewicht, maar toch stevig genoeg om gereedschap in te vervoeren. In deze blog lichten wij de, volgens ons, beste kunststof gereedschapskisten uit. Zo kunnen we u wellicht een handje helpen in het maken van de juiste keuze.

Kunststof gereedschapskist

Gereedschapskisten zijn eigenlijk het meest handige gereedschap dat er bestaat. Zonder deze kisten zou u met al uw schroevendraaiers, tangen en hamers over straat moeten lopen om een klus uit te kunnen voeren. Door gebruik te maken van een gereedschapskoffer, heeft u nog maar één koffer in uw hand waar alles voor de klus in zit. De kunststof gereedschapskisten zijn er in vele soorten en maten. De koffers verschillen in allerlei opzichten van elkaar. Het grootste verschil zit in de hoogte en breedte, maar ook de sluiting van de koffer, het handvat of eventuele handige kleine vakjes kunnen het verschil maken.

Om u te helpen in de zoektocht naar de juiste gereedschapskist hebben de medewerkers van Gereedschapskist.nl diverse koffers getest. Hieruit is een top vijf gekomen. Onderstaand leest u de conclusies.

1. Stanley gereedschapsbak met organizer 24"

Deze gereedschapsbak is volgens de onderzoekers de beste kunststof gereedschapskist. Dit komt door de verschillende functionaliteiten die de koffer heeft. Deze koffer is namelijk multifunctioneel. De bak bestaat uit twee delen; een gereedschapskoffer en een organizer. Hierdoor kunt u niet alleen uw gereedschap meenemen, maar kunt u ook uw pluggen en schroeven gesorteerd vervoeren.

De organizer heeft namelijk verplaatsbare schotten waardoor u zelf de indeling kunt bepalen. Daarnaast is deze organizer ook nog eens afneembaar door de gele knop aan de voorzijde van de koffer in te drukken. Zodra u op uw klus bent aangekomen kunt u de schroeven dus naast de open gereedschapsbak leggen.

Ook is de koffer zelf groot genoeg voor een hoop gereedschap. De koffer heeft een lengte van 55 centimeter en een hoogte van 18 centimeter. Hierin kunnen dus gemakkelijk hamers, schroevendraaiers en wat kleinere handzagen vervoerd worden. Deze gereedschapskist is dus ideaal voor de professionele en hobbyklusser.

  1. Stanley Gereedschapsbak met Organizer 24"
    Stanley Gereedschapsbak met Organizer 24"

    Stanley opbergkoffer met losse organizer. Grote koffer met veel opbergmogelijkheden. 

    € 49,55 Incl. BTW

2. Stanley Fatmax Gereedschapskoffer MP 20"

De tweede kist die is uitgekozen door onze medewerkers is de Stanley Fatmax Gereedschapskoffer. Deze kist bestaat in tegenstelling tot de vorige kist uit één geheel. De gereedschapskist heeft wel een inzetbakje die u in de koffer kunt plaatsen. Het inzetbakje is ideaal voor bijvoorbeeld een mesje, spanningszoeker, schroeven of pluggen. Het enige nadeel van dit inzetbakje is dat er geen vakjes in te maken zijn. Schroeven en pluggen kunnen daardoor door elkaar heen komen te liggen. Schroevendraaiers zijn eventueel ook nog aan de zijkant van de koffer te plaatsen waar een speciaal vak gemaakt is.

Een ander groot voordeel is dat deze koffer echt robuust is. Dit komt door de metalen rand die rondom de koffer zit. Deze gereedschapskist kan dus beter tegen een stootje dan de pure kunststof gereedschapskoffers.

Ten slotte is de koffer gemakkelijk te sluiten met de stalen sluitingen. Deze sluiting kunt u met één druk sluiten. Deze stevige sluitingen zorgen er tevens voor dat de koffer volledig afgesloten wordt. Er blijft dus niet nog een randje open staan. Voor de extra veiligheid kunt u de koffer eventueel ook nog met een hangslot vergrendelen. Aan de voorzijde van de koffer is hier een speciale inkeping voor gemaakt.

  1. Stanley FATMAX Gereedschapskoffer MP 20"
    Stanley FATMAX Gereedschapskoffer MP 20"

    Stanley gereedschapskoffer met veel opbergmogelijkheid en uitneembare bak.

    € 39,05 Incl. BTW

3. Stanley Gereedschapskoffer met Automatisch slot 19"

Een Stanley gereedschapskoffer met automatisch slot is ook uitgekozen. Deze koffer is geselecteerd op basis van gemak. De koffer is namelijk voorzien van een automatisch slot waardoor u de klep van de kist alleen maar dicht hoeft te laten vallen. Hierdoor is de kist automatisch vergrendeld en voorkomt u een koffer die nog open staat terwijl u hem oppakt. Gereedschap dat uit de koffer valt is hiermee dus verleden tijd.

Daarnaast is deze koffer uitgekozen door zijn inzetbakje waar u allerlei kleine gereedschappen kwijt kunt zoals een tang of schroevendraaier. Ook is de deksel voorzien van twee bakjes. Onder deze twee gele klepjes vindt u kleine vakjes met tussenschotten. Hierdoor kunt u de schroeven en pluggen netjes gesorteerd meenemen. Deze koffer is, naast dat deze geschikt is voor een klusser, ook ideaal zijn voor een stoffeerder of naaiatelier. Zij kunnen allerlei knopen, naalden en draden kwijt in de deksel.

  1. Stanley Gereedschapskoffer met automatisch slot 19" 1-79-217
    Stanley Gereedschapskoffer met Automatisch slot 19"

    Stanley praktische en functionele gereedschapskoffer voorzien van twee organizers.

    € 23,62 Incl. BTW

4. Stanley Gereedschapskoffer Fatmax Pro-Stack IV

Met de Stanley Gereedschapskoffer Fatmax Pro-Stack IV komt er een iets ander soort koffer naar voren. Deze koffer heeft namelijk niet zoals de voorgaande koffers een groot opberggedeelte. Deze gereedschapskist is eigenlijk onderdeel van een veel grotere serie kisten. Het grote voordeel van de Pro-Stack serie is namelijk dat u alle koffers aan elkaar kunt koppelen. Hierdoor hoeft u slechts één koffer te tillen, terwijl deze eigenlijk uit bijvoorbeeld drie of vier verschillende delen bestaat. Eventueel is deze serie ook nog uitbreidbaar met een trolley waardoor u alle koffers kunt verrijden.

Deze gereedschapskist is voorzien van twee lades waarin allerlei kleine onderdelen geplaatst kunnen worden. Ideaal voor iemand die bijvoorbeeld gek is van knutselen. De lades zijn namelijk voorzien van bakjes die u eventueel ook nog groter kunt maken. Zo kan ieder bakje gebruikt worden voor een apart onderdeel. Natuurlijk is het ook mogelijk om hierin de schroeven en pluggen te splitsen.

  1. Stanley Gereedschapskoffer Fatmax Pro-Stack IV
    Stanley Gereedschapskoffer Fatmax Pro-Stack IV

    Stanley Fatmax Pro-Stack IV gereedschapskoffer voorzien van twee lades. 

    € 68,25 Incl. BTW

5. Stanley Gereedschapskoffer Batipro 19"

Ten slotte is de Stanley Gereedschapskoffer Batipro 19" uitgekozen. De koffer heeft een ideale maatvoering om behoorlijk wat gereedschap op te bergen en heeft bovendien (net als de koffer met het automatische slot) twee bakjes bovenin waar wat kleine spulletjes opgeborgen kunnen worden. Daarnaast heeft ook deze gereedschapskist de mogelijkheid om afgesloten te worden met een hangslot.

De koffer is multi-inzetbaar door zijn handige formaat en kan daardoor niet alleen gebruikt worden door een hobby- en professionele klusser, maar ook door bijvoorbeeld vissers die hierin dobbers, haakjes of aas kwijt kunnen. Aangezien deze koffer ook nog een heel mooi prijsje heeft, is dit ook ideaal als Sinterklaas of Kerst cadeau.

  1. Stanley Gereedschapskoffer Batipro 19"
    Stanley Gereedschapskoffer Batipro 19"

    Gereedschapskoffer van Stanley welke geschikt is voor het opbergen van klein gereedschap.

    € 19,61 Incl. BTW

Vragen?

Hebt u naar aanleiding van deze blog nog vragen? Of bent u op zoek naar een andere gereedschapskoffer? Laat het ons dan zeker weten. U kunt contact met ons opnemen via de telefoon 0413-724999 of info@gereedschapskist.nl.