Bouwfolie is er in allerlei soorten en maten. Uiteraard is deze folie ook bij Gereedschapskist.nl verkrijgbaar. De verschillende soorten folie, dampdoorlatende, dampremmende, dampdichte en beglazingsfolie, zullen in deze blog allen besproken worden.

Bouwfolie

De bouwfolie van 4Tecx kan zowel voor een permanente toepassing als voor een tijdelijke toepassing gebruikt worden. Hiervoor zijn de verschillende soorten bouwfolie verkrijgbaar. Voor een tijdelijke oplossing heeft Gereedschapskist.nl beglazingsfolie in het assortiment. Voor een permanente toepassing kunt u de dampdoorlatende, dampremmende of dampdichte folie toepassen. Om u het verschil uit te leggen tussen de verschillende soorten folie zullen deze hieronder allemaal voorbij komen. Zo krijgt u met een kleine uitleg inzichtelijk welke bouwfolie voor welke situatie toegepast kan worden.

Vrijwel alle folies zijn verkrijgbaar in twee lengte maten (1.5 meter en 2 meter) en hebben een lengte van 50 meter.

Beglazingsfolie

De beglazingsfolie is de enige folie die in een tijdelijke toepassing wordt gebruikt. Dit wordt vaak gedaan wanneer men tijdelijk een deur, raam of loopgedeelte wil afsluiten tijdens nieuwbouw of bij schade aan ruiten.

De 3 laagse en gewapende beglazingsfolie is bovendien multifunctioneel. Zo kan de folie niet alleen als tijdelijke oplossing gebruikt worden, maar ook als permanente toepassing. De beglazingsfolie kan tevens gebruikt worden als dampremmende folie. Hier zit echter wel een voorwaarde aan. De folie mag alleen gebruikt worden in gebouwen die tot klimaatklasse twee of drie horen. Ten slotte kan de beglazingsfolie onder afwerkvloeren of voor het afdekken van bouwmaterialen gebruikt worden.

  1. 4TECX Beglazingsfolie Gewapend 50x1.5 m
    4Tecx Beglazingsfolie Gewapend 50x1.5 m

    Een drielaagse transparante, gewapende folie van het merk 4Tecx. Geschikt voor het tijdelijk afdichten van ramen of deuren. 

    € 76,30 Incl. BTW

Dampdoorlatende folie

De dampdoorlatende folie zegt het zelf al; niet alles wordt tegengehouden. Dit houdt in dat de binnenkant wordt beschermd tegen weersinvloeden van buitenaf, maar het vocht kan van binnen wel naar buiten. Hierdoor kan het niet binnen regenen, maar kan de damp wel naar buiten. Ventilatie met deze folie is door deze techniek dus mogelijk.

De folie is gemaakt van drie lagen en is gewapend en waterkerend. De beschermingsfolie heeft een blauwe kleur. Dit houdt in dat deze folie aan de buitenzijde, ook wel de koude zijde genoemd, van het huis toegepast wordt. De folie wordt toegepast in hellende daken (> 25 graden) en gevels.

  1. 4TECX Dampdoorlatende Folie Gewapend 50x1.5 m
    4Tecx Dampdoorlatende Folie Gewapend 50x1.5 m

    Deze dampdoorlatende folie gewapend bestaat uit 3 lagen. De totale afmetingen van het product zijn 50 meter lengte met een doorsnee van 1,50 meter. Geschikt voor montage aan de buitenzijde van het gevraagde opbouw.

    € 123,34 Incl. BTW

Dampremmende folie

Ook de dampremmende folie is gemaakt van drie gewapende lagen. Deze folie is daarnaast versterkt met een wapeningsnet. Hierdoor wordt het scheuren van de folie voorkomen. De dampremmende folie heeft een rood etiket. Dit houdt in dat de folie aan de binnenzijde, ook wel de warme zijde genoemd, van het isolatiemateriaal in dak- en gevelconstructie wordt toegepast.

Deze beschermingsfolie zorgt ervoor dat condensatie van vocht in constructies voorkomen wordt. De dampremmende folie is geschikt voor geïsoleerde gebouwen. Deze moeten echter wel tot klimaatklassen twee of drie behoren, zoals woningen, kantoren en winkels.

  1. 4TECX Dampremmende Folie Gewapend 50x1.5
    4Tecx Dampremmende Folie Gewapend 50x1.5 m
    4TECX Dampremmende Folie Gewapend 50x1.5 m is een 3-laagse, gewapende en dampremmende folie. De dampremmende folie kan worden toegepast in geïsoleerde gebouwen die behoren tot klimaatklassen 2 en 3, zoals woningen, kantoren en winkels.
    € 119,02 Incl. BTW

Dampdichte folie

De dampdichte folie is in tegenstelling tot andere folie alleen verkrijgbaar in de lengte 1.5 meter. De dampdichte folie is een folie dat bestaat uit meerdere lagen met een wapeningsnet. Daarnaast is de beschermingsfolie voorzien van een gecoat aluminium. Ook deze folie heeft een rood etiket wat er op wijst dat deze aan de binnenzijde, warme zijde, van het isolatiemateriaal in dak- en gevelconstructies wordt toegepast.

De folie is geschikt voor geïsoleerde gebouwen behorend tot klimaatklasse twee en drie. Tevens is deze folie te gebruiken in constructies waar klimaatklasse vier voor geldt, zoals zwembaden, sauna's en wasserettes.

  1. 4TECX Damdichte Folie Gewapend 1.5x50 m
    4Tecx Dampdichte Folie Gewapend 1.5x50 m

    Dampdichte folie gewapend van het merk 4Tecx. Verpakt op een rol van 50 meter lang. De breedte van de folie bedraagt 1.50 meter. Geschikt voor geïsoleerde ruimtes. Voorkomt waterdamp op het reeds bestaande isolatiemateriaal.

    € 222,53 Incl. BTW

Overzicht

Om u een korte samenvatting te geven van de verschillen tussen de verschillende beschermingsfolie volgt hieronder nog een kort overzicht. 

Overzicht bouwfolie