Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Het verhaal van DeWalt

Een van de bekendste merken, als het gaat om (elektrisch) gereedschap, is natuurlijk DeWalt. De producten van DeWalt zijn enorm bekend en dat kan ook niet anders met de kwaliteit van deze machines. Het bedrijf heeft een rijke historie die wij graag met u willen delen. In deze blog geven wij u graag een kijkje in de keuken. Hierdoor komt ook u te weten wat voor bedrijf achter de producten met deze bewezen kwaliteit zit.

Geschiedenis van DeWalt

Zoals gezegd heeft het bedrijf een rijke geschiedenis. Dit alles begon in 1922 toen Raymond DeWalt, destijds opzichter bij Seabrook Farms, de eerste houtbewerkingsmachine maakte zodat hij de productiviteit kon verhogen. Vervolgens werd in 1924 DeWalt Products Company opgericht, compleet met fabriek en kantoor, in Leola. Het product destijds was een elektrische, universele houtbewerkingsmachine die bekend staat als 'DeWalt Wonder-Worker'. Deze machine kan op negen verschillende manieren geconfigureerd worden.

Vijf jaar later, in 1929, verhuist DeWalt naar Lancaster waar, voor die tijd, een uitzonderlijk moderne fabriek en kantoren staan. Nadat het bedrijf steeds verder probeert te groeien, begint in 1941 de snelle uitbreiding. Dit had te maken met de vraag van de overheid die spullen nodig had voor defensie. In de jaren daarna kwamen er een aantal naamswijzigingen en groeide het bedrijf nog verder. Zo ging het bedrijf ook in Canada opereren en voegde het 40.000 vierkante meter productieruimte toe om aan de vraag te kunnen blijven voldoen.

Eerste draagbare elektrische machines

In 1992 introduceerde DeWalt de eerste lijn draagbaar elektrisch gereedschap en accessoires. Deze lijn was speciaal ontworpen voor aannemers, restaurateurs en professionele houtbewerkers. In de jaren erna pakt DeWalt door, want twee jaar later introduceert het al een systeem waardoor dertig nieuwe machines draadloos gebruikt kunnen worden. Dit nieuwe draadloze systeem bevatte onder andere schroevendraaiers, boormachines, zaagmachines en zaklampen.

In 2000 breidt het bedrijf weer verder uit door Momentum Laser en Emglo Compressor over te nemen. De grootte van het bedrijf laat zich steeds duidelijker zien en in 2001 is het bedrijf verantwoordelijk voor de productie van 200 verschillende elektrische machines en meer dan 800 accessoires.

Vier jaar later komt het bedrijf met weer een innovatie. Dit keer is het de 'Vibration Control'. Dit systeem zorgt ervoor dat de vibratie van het toestel met vijftig procent wordt vermindert in vergelijking met apparaten die dit niet hebben. Hierdoor blijft langdurig werken met de machines gewoon prettig.

Groei

De laatste jaren laat het bedrijf alleen nog maar meer groei en vernieuwing zien. Zo zijn er nieuwe elektrische schroevendraaiers die nog compacter zijn, is er een uitbreiding van de Lithium-ion apparaten en is er een introductie van de draadloze 20V borstelloze elektrische apparaten. Ook wordt er verschillende keren aangekondigd dat er een, extra, nieuwe fabriek komt in onder andere Charlotte en Greenfield. In totaal zijn er inmiddels zeven fabrieken van DeWalt.

In 2015 wordt de 'Tool-connect' geïntroduceerd. Hierdoor kunnen gebruikers met een Bluetooth batterij in hun machine te allen tijde zien waar het apparaat is. Twee jaar later wordt ook een kastje met WiFi aan het assortiment toegevoegd. Zo is er altijd WiFi op de bouwplaats aanwezig.

Assortiment

In het kort geeft dit de geschiedenis weer van het grote bedrijf achter de elektrische apparaten. DeWalt garandeert de hoge kwaliteit van de producten en waarborgt deze graag. Gereedschapskist.nl zorgt er graag voor dat ook u kunt genieten van deze mooie producten. Bekijk daarom eens ons assortiment van DeWalt.

Uniek op de markt zijn de FlexVolt machine, krachtige, draadloze machines die werken op een 54 Volt accu. Hierdoor kunnen zwaardere machines zoals een afkortzaag of invalzaag ook draadloos gebruikt worden. Daarnaast levert de accu voldoende stroom om een volledige werkdag vooruit te kunnen zonder opladen.