Het FATMAX TSTAK systeem van Stanley is uitgebreid met een aantal gereedschapskoffers en een wagen. Het populaire opbergsysteem kent hierdoor nog meer mogelijkheden en toepassingen.

Nieuwe FATMAX TSTAK koffers

Als laatste zijn er drie nieuwe onderdelen toegevoegd aan het opbergsysteem. Deze uitbreiding is ontstaan door het goed luisteren naar geluiden van ervaringsdeskundige: zij die er dagelijks mee werken. Waar voorheen de trolley en het "platte" wagentje de enige mogelijkheden waren om de koffers te vervoeren, is er nu een gereedschapswagen geïntroduceerd.

Deze grote koffer is voorzien van wielen en is dus verrijdbaar. De koffer biedt voldoende ruimte voor groter (elektrisch) gereedschap als bijvoorbeeld een cirkelzaag of een assortiment kitbussen. De telescopische arm maakt het mogelijk om de wagen achter u aan te trekken. Daarnaast zit er bovenop een handgreep om de koffer bijvoorbeeld in de bus te laden. Uiteraard is het mogelijk om andere FATMAX TSTAK koffers op de gereedschapswagen te monteren. Dit kan tot een maximaal laadgewicht van 50 kg.

Naast de gereedschapswagen is er een variant op de diepe koffer op de markt gekomen. Dit keer niet met een kleine handgreep, maar een grote en hogere hanggreep over de volledige breedte van de koffer. Zo is ook wat zwaarder gereedschap makkelijk te verplaatsen. Een nadeel, de koffer moet altijd gebruikt worden als topbox, aangezien de hanggreep geen ruimte meer over laat voor het kliksysteem.

Als laatste is de gereedschapsbak nieuw. Een grote, open bak wordt veelal ingezet voor het bij elkaar sprokkelen van gereedschap uit de bus. Vanuit de bus wordt het te gebruiken gereedschap verzameld en met de gereedschapsbak verplaatst u zich snel. De inhoud van de bak is behoorlijk, waardoor verschillend handgereedschap en bijvoorbeeld een accuboormachine makkelijk mee kunnen. Aan een lange zijde is een organizer voor schroevendraaiers geplaatst, waardoor het ook nog overzichtelijk blijft. De handgreep kan ingeklapt worden, waardoor het mogelijk blijft de koffer te stapelen op andere FATMAX TSTAK koffers en andere koffers op de bak te monteren.

Stanley en DeWALT machines

Het FATMAX TSTAK systeem wordt niet alleen aangeboden als lege koffers. Al sinds enige tijd worden ook machines van Stanley en DeWALT geleverd in deze modulaire koffers. Hierdoor wordt het gebruiksgemak nog groter. De koffers zijn namelijk makkelijk te kenmerken door de insteekkaartjes voorop de koffers. Wanneer u al het gereedschap opbergt in een TSTAK koffer, kunt u bij aankomst op de klus een trolley voorzien van de koffers die op dat moment nodig zijn. Een timmerklus? Dan gaan de koffers met accu-schroefmachine en decoupeerzaag mee, samen met de organizer met schroeven. Een waterleiding aanleggen? Dan zal de koffer met gasbrander en koffer met fittingmateriaal nodig zijn en kan de rest in de bus blijven.

Handgereedschap inzet

Precies op maat gemaakt voor een perfecte passing in de FATMAX TSTAK koffers zijn de inserts van Stanley. Momenteel zijn vier varianten beschikbaar, alleen met een andere inhoud aan doppen en steeksleutels. De schuiminzet is op de juiste hoogte dat deze perfect past in de ondiepe lades van de FATMAX TSTAK IV koffer. Aangezien deze koffer twee lades heeft kunt u een combinatie maken van een doppenset en een steeksleutelset.