Bij het aanbrengen van gipsplaten, schrootjes of stucplaten tegen het plafond wordt er gebruik gemaakt van regelwerk, om zo het plafond strak te maken. Daarnaast kan een zelfde regelwerk gebruikt worden bij het uitvlakken van een muur. Zeker bij een bestaande bouw komt het vaak voor dat een muur of plafond niet 100% recht is. Opvullen met uitvulplaatjes is dan vaak de oplossing.

Regelwerk stellen met uitvulplaatjes

Het regelwerk bestaat uit vurenhouten latten, welke bevestigd worden aan het plafond of muur. Op deze latten worden later de platen of schrootjes bevestigd. De meest gebruikte maat is 22 x 50 mm, welke zowel horizontaal als verticaal geplaatst worden. Hierdoor ontstaat er een raster, waarop de platen geschroefd kunnen worden. De afstand tussen de rachels is afhankelijk van de afmeting van de plaat en het gewicht hiervan. Een smallere of zwaardere plaat heeft meer rachels nodig dan een brede of lichte plaat.

Eerst worden verticale rachels geplaatst. Deze kunnen direct tegen de wand of plafond gemonteerd worden. De horizontale rachels worden later gesteld. Laat rondom een kleine speling van een paar millimeter over, zodat het hout nog kan werken. Nu worden de horizontale rachels geplaatst. Boor deze rachels voor en schroef ze losjes tegen de verticale rachels. Met een lange waterpas of recht aluminium profiel kunt u nu zien of de rachel recht is.

Wanneer er ruimte achter de rachel is, moet dit worden opgevuld. Hier komen de uitvulplaatjes te pas! Met de handige gevulde koffer van Bodegraven hebt u deze altijd direct bij de hand. De uitvulplaatjes zijn er in verschillende diktes, waardoor de ruimte perfect opgevuld kan worden tot de rachel strak op gevuld is. Aangezien de uitvulplaatjes voorzien zijn van een sleuf vallen ze over de schroef heen. Ook in moeilijk bereikbare plaatsen zijn ze te gebruiken, hiervoor is er gedacht aan een klein steeltje, dat zo te buigen is dat het plaatje in de kier te duwen is. Wanneer alles opgevuld is, kunnen de schroeven aangedraaid worden.

Deze stappen worden herhaald tot het volledige regelwerk klaar is. Nu kunnen de platen of schrootjes bevestigd worden.

Millimax uitvulplaatjes

We hebben onder andere uitvulplaatjes van het merk Millimax in het assortiment. Millimax is het bekendste merk als het gaat om uitvulplaten, stelplaten en wiggen. De stevige kunststof plaatjes kunnen zwaar belast worden en zijn daarmee te gebruiken voor het stellen van regelwerk of kozijnen. De zeven verschillende diktes hebben allemaal hun eigen kleur, waardoor ze snel herkenbaar zijn. Alle uitvulplaatjes hebben dezelfde afmeting, waardoor ze ook op elkaar te gebruiken zijn.

Om sneller te werken en de plaatjes netjes op te bergen is een dispenser verkrijgbaar. De handige staafverpakkingen passen hier precies in. Het deksel wordt omhoog geschoven en biedt zo toegang tot vier verpakkingen. Zo liggen de plaatjes voor het grijpen, zonder dat er gezocht moet worden. Het deksel heeft een kliksysteem, dus zo maar openschuiven is er niet bij. De dispenser biedt ruimte voor 8 staafverpakkingen. Er is dus ruimte voor alle diktes en één reserveverpakking. De meest gebruikte dikte is 1 mm, dus wij raden aan om aan beide zijden een verpakking van 1 mm te plaatsen.

Vlonder waterpas leggen

De uitvulplaatjes kunnen ook prima buitenshuis gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor het waterpas leggen van vlonderplanken of het potdekselen van een buitenmuur. Daar de plaatjes van kunststof gemaakt zijn, kunnen ze gebruikt worden op vochtige plekken.

Om direct van start te kunnen hebben we een gevulde dispenser in het assortiment. Deze dispenser is gevuld met één koker van iedere dikte, behalve bij de 1 mm, daarvan zijn er twee opgenomen.

  1. Milli-Max Dispenser voor Uitvulplaatjes Gevuld 1410 delig
    Milli-Max Dispenser voor Uitvulplaatjes Gevuld 1410 delig

    Gevulde Milli-Max dispenser voorzien van acht kokers Milli-Max uitvulplaatjes.

    Regular Price € 164,00 Special Price € 134,95 Incl. BTW