Met vragen belt u
Contact via Whatsapp
of Whatsapp

Veiligheidsmaatregelen om 2019 knallend in te gaan!

veiligheidsmaatregelen

Niets is leuker dan het nieuwe jaar 2019 knallend in te gaan. Een mooie vuurpijl hier, een rotje daar. Echter kan het ook een erg vervelend begin opleveren. Ongelukken zitten immers in een klein hoekje. In de jaarwisseling van 2017-2018 zijn er 434 slachtoffers van een vuurwerkongeluk behandeld. Graag geven wij u daarom meer informatie over een aantal veiligheidsmaatregelen binnen ons assortiment. Zo kunnen vervelende ongelukken voorkomen worden. 

Veiligheidsbrillen

Oogletsel is een van de meest voorkomende schades na ongelukken tijdens de jaarwisseling. Uw ogen kunnen behoorlijke schade oplopen. De schade die u kunt oplopen is schade waardoor u minder goed kan zien. In een nog ernstiger geval kunt u blind raken. Het is daarom belangrijk om deze vervelende ongelukken te voorkomen. Want voorkomen is beter als genezen.

Binnen ons assortiment vindt u diverse veiligheidsbrillen. De veiligheidsmaatregelen zijn niet alleen belangrijk voor u zelf, maar ook voor de mensen in uw omgeving. Zoals bijvoorbeeld uw kinderen, familie en vrienden. Een veiligheidsbril kunt u niet vergelijken met een normale bril. Een veiligheidsbril schermt namelijk in vergelijking met een normale bril uw gehele oog af. Hierdoor kan vuurwerk er niet door de zijkant langs schieten.

Mocht u daarnaast zelf een bril hebben, dan kunt u de veiligheidsbril ook over uw eigen bril dragen.

veiligheidsmaatregelenveiligheidsmaatregelen

Lashandschoenen

Een veelvoorkomende vraag na de jaarwisseling is: ''Heeft u alle 10 de vingers nog?''. Ongetwijfeld heeft u deze vraag ook wel eens voorbij horen komen. Naast blijvend oogletsel zijn brandwonden een van de andere meest voorkomende schades. Deze brandwanden ontstaan na ongelukken met vuurwerk.

Omdat vuurwerk hedendaags nog vaak wordt aangestoken met een aansteker, kan vuurwerk gemakkelijk ontploffen. Door de ontploffing kunnen er brandwonden ontstaan in en rond de omgeving van de handen.

Met lashandschoenen kunt u uw handen beschermen. Hiermee kunt u allereerst brandwonden aan uw handen en de omgeving hiervan voorkomen. Daarnaast kunnen lashandschoenen ook ernstige andere ongelukken voorkomen.  De spitlederen handschoenen hebben gestikte naden en de kevlar garen zorgen voor extra stevigheid.

Wist u dat lashandschoenen als tweede huid van een lasser wordt beschouwd?

veiligheidsmaatregelen

Gehoorkappen

Vuurwerk kan harde knallen veroorzaken. Bovendien wordt er met regelmaat illegaal vuurwerk afgestoken. Dit soort vuurwerk geeft vaak nog harde knallen dan het legale vuurwerk. Door deze knallen kunt u blijvende gehoorschade oplopen. De beschadiging die u kunt oplopen is een piep of ruis in de oor.

Met gehoorkappen neemt u goede veiligheidsmaatregelen. Bij gehoorkappen kunt u denken aan een koptelefoon maar ook aan oordoppen. Beide veiligheidsmaatregelen zullen uw oren beschermen tegen de harde knallen. Hiervan zult u later veel profijt hebben.

veiligheidsmaatregelen veiligheidsmaatregelen

Tips voor het veilig afsteken van vuurwerk

Nu u meer informatie heeft mogen ontvangen van de veiligheidsmaatregelen, is het ook handig om extra tips te hebben voor het veilig afsteken van vuurwerk.

- Maak gebruik van bovenstaande veiligheidsmaatregelen.
- Bereid je zelf goed voor (lees de instructie's).
- Draag geen kleding dat brandbaar is. Draag daarnaast ook geen capuchon.
- Steek vuurwerk 1 voor 1 af.
- Maak altijd gebruik van een aansteek lont i.p.v. een aansteker of lucifer.
- Steek geen vuurwerk af vanuit je hand.
- Zorg voor een stabiele ondergrond en zorg voor een vuurwerk standaard.
- Let op uw omgeving en houdt voldoende afstand.

 

Namens Gereedschapskist.nl wensen wij u alvast een goed en veilig 2019!